ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι παθολογικές διευρύνσεις των πολύ μικρών περιφερικών αγγείων, που βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα.

Συνήθως βρίσκονται στα κάτω άκρα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και στο πρόσωπο. Η διάμετρός τους κυμαίνεται από  0,1 – 1 mm και μπορεί να είναι χρώματος μπλε, κόκκινου, ή μωβ.

Εμφανίζονται συνήθως στις ενήλικες γυναίκες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%,  ενίοτε όμως εμφανίζονται και σε νεαρότερες ηλικίες.

Το πρόβλημα με τις ευρυαγγείες δεν είναι μόνο αισθητικό όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά είναι και λειτουργικό, που σημαίνει ότι υπάρχει παλινδρόμηση του αίματος τοπικά, υποφέρει κατά κάποιο τρόπο η μικροκυκλοφορία της περιοχής.

       

ΠΡΙΝ                                                                                   ΜΕΤΑ

 

        ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

·        Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των ευρυαγγειών, όχι μόνο στη συγγένεια α΄ βαθμού (μητέρα, πατέρας), αλλά και στο υπόλοιπο γενεαλογικό δένδρο (θεία, θείος,  παππούς, γιαγιά).

·        Η πολύωρη ορθοστασία

·        Η κατανάλωση αλκοολούχων

·        Το αυξημένο σωματικό βάρος

·        Οι εγκυμοσύνες

·        Η χρήση αντισυλληπτικών  ή άλλων ορμονικών σκευασμάτων

·        Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο

·        Τα πολύ στενά ρούχα.     

 

       ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία εκλογής ήταν και παραμένει η σκληροθεραπεία, δηλαδή η έγχυση –μέσω ειδικής, πολύ λεπτής βελόνης – μιας φαρμακευτικής ουσίας η οποία προκαλεί τη συγκόλληση των τοιχωμάτων του αγγείου και τελικά το κλείσιμο του αγγείου.

Στα μεσοδιαστήματα της σκληροθεραπείας, για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση ελαστικής κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης.

H σκληροθεραπεία  είναι μία μέθοδος που πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρό (Αγγειολόγο – Αγγειοχειρουργό) ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τις διάφορες παθήσεις των αγγείων, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επιπλοκών και παρενεργειών από τη θεραπεία. Επιπλέον,  πρέπει να προηγείται της θεραπείας, ένας απεικονιστικός έλεγχος (Doppler, Triplex), προκειμένου να αποκλειστεί η περίπτωση της βαλβιδικής ανεπάρκειας του φλεβικού συστήματος, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι φτωχά ή αρνητικά. Στο ιατρείο μας εφαρμόζεται η νέα μέθοδος σκληροθεραπείας με VEINLITE.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

 

     

 
Monday the 1st. Design: Hostgator Coupon.